16
Σεπ

Γιατί χαρακτήρισα “Ακρόπολη της Αλεξανδρινής εποχής” το μνημείο της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ.

Αμφίπολη: Έτσι θα είναι το εξωτερικό κέλυφος στον τύμβο Καστά (ΒΙΝΤΕΟ) -  Seleo news

Μιλάμε πλέον με όρους ΜΝΗΜΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ…! (Η εικόνα από Βίντεο στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ).
.
Τα Βίντεο ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ με…δικαιώνουν. Εννοείται στον βαθμό που ανταποκρίνονται στην πραγματική εικόνα του Μνημείου. Δηλαδή, άν ΟΝΤΩΣ το Μνημείο ήταν έτσι, ΟΠΩΣ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΑΙ.
.
Να το πω ακόμη πιο απλά. Ό,τι γράφω στην συνέχεια, ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ (!) αληθεύει η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.
.
Αριστοτεχνικός ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ “ξένων” στοιχείων με την Ελληνική Τέχνη, που ήταν ΑΝΑΓΚΗ να εξελίσσεται με την ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, βασικό “ΑΙΤΗΜΑ”, πολύ ΠΡΙΝ τον Μέγα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ και την εποχή του, ΗΔΗ (ΚΑΙ)της ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ αίτημα, και πάντα με ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ και χωρίς ΦΟΒΙΚΕΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ.
.
Με την ΙΔΙΑ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ και…αφοβία που ο Έλληνας ποιητής (ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΟΜΗΡΟΣ), από τον 8ο π.Χ αιώνα (!), “Μιλάει” για την ανάγκη της Εξωστρέφειας. Δύο κουβέντες του είναι αρκετές:
.
“ΠΟΛΛΩΝ ανθρώπων Ιδεν ΑΣΤΕΑ και ΝΟΟΝ ΕΓΝΩ” (Οδύσσεια)/ “ΑΙΣΧΡΟΝ δήρον τε μένειν, ΚΕΝΕΟΝ τε ΝΕΕΣΘΑΙ” (Ιλιάδα).
.
Συνολική… ελεύθερη απόδοση: “ΒΓΕΣ από το καβούκι σου, ΓΝΩΡΙΣΕ νέους τόπους, επικοινώνησε με ανθρώπους και επίστρεψε στην πατρίδα σου έχοντας αφομοιώσει εμπειρίες και νέες Ιδέες” (!!!).
.
Ήδη το 2014, επί…εποχής ανασκαφών, πιθανών και ΑΠΙΘΑΝΩΝ φαντασιώσεων, σοβαρότητας, αλλά ΑΚΟΜΗ και ΣΑΤΙΡΑΣ, για τον ένοικο του Μνημείου (από τον Μέγα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, μέχρι ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ και από την ΓΟΡΓΟΝΑ, μέχρι τα Τρίγωνα…ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ) είχα γράψει για τις σαφείς επιρροές της Αιγυπτιακής κουλτούρας.
.
Κι αρχίζουμε:
Για την πρώτη εξωτερική ΕΝΤΥΠΩΣΗ (δες εικόνα), είναι σαφές ότι μιλάμε ΠΛΕΟΝ με όρους… ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ, με όρους δηλαδή ΜΝΗΜΕΙΑΚΗΣ Τέχνης,
ΠΑΝΩ όμως σε μια απόλυτα ΕΛΛΗΝΙΚΗ “αρχιτεκτονική” ταφής, δηλαδή του Ομηρικού ή κλασικού “ΤΥΜΒΟΥ”
.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, πιθανότατα όμως με ένα σύντομο βίντεο, γιατί μόνο σε ένα βίντεο μπορούμε, εκτός από την αφήγηση, να προσθέσουμε και όσες εικόνες, λεζάντες, σύντομα παραθέματα κλπ θέλουμε, ΑΚΟΜΗ και ΜΕΤΑ την ανάρτηση, σε μια πιο επαγγελματική μελλοντική αναδημοσίευση. Αυτός είναι και ο λόγος που προσωπικά για κάποια θέματα επιλέγω το βίντεο.

Υ.Γ Δείτε στο youtube το σύντομο ΒΙΝΤΕΟ (με υπότιτλους) “ποιοι επινόησαν το όνομα και την θυσία της Ιφιγένειας”. Video link https://youtu.be/c-1VXCtrNzU

Αναζήτηση:
Ιστορικό
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Newsletter
Εισάγετε το email σας:

   

Για μένα
Είμαι φιλόλογος. Αποφάσισα να δημιουργήσω προσωπική Ιστοσελίδα, στην οποία θα μπορώ να καταγράφω τις απόψεις μου.

Χρυσόστομος Τσιρίδης
Επισκεψιμότητα

82.608

© 2024 · Χρυσόστομος Τσιρίδης · Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. · Δημιουργία και Φιλοξενία by MANBIZ ISP