4
Απρ

Επαναστάσεις που ανακατεύθυναν την Παγκόσμια Ιστορία: Γαλλική Επανάσταση.

Revolução Francesa – Wikipédia, a enciclopédia livre
Εικόνα Διαδικτύου: Πτώση της Βαστίλης (14-Ιουλίου-1789. Εθνική Επέτειος της Γαλλίας).

Γαλλική Επανάσταση.
Χαρακτήρας:
Πολιτειακός: Από την απόλυτη Μοναρχία και την Μεσαιωνική Φεουδαρχία, στην (αστική) Δημοκρατία
Κοινωνικός: Κατάργηση των τάξεων και ταξικών προνομίων
Πολιτικός: Όλοι ίσοι απέναντι στον Νόμο, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις
.
Σύνθημα: Ελευθερία- Ισότητα- Αδελφοσύνη (liberte-egalite-fraternite)
.
Εμβληματικά τοπόσημα.
Βαστίλη. Φυλακή. Μισητό Σύμβολο της Μοναρχίας . Η Πτώση της Βαστίλης (14 Ιουλίου) επέτειος της Επανάστασης
Σφαιριστήριο. Όρκος. Επίσημη Κήρυξη της Επανάστασης
.
Ο Διαφωτισμός (Βολταίρος, Ρουσό, Ντιντερό) θα ετοιμάσει την Ιδεολογική πλατφόρμα των Επαναστατικών Διακηρύξεων και οι ΑΣΤΟΙ ηγέτες (οι επικεφαλής της ΤΡΙΤΗΣ ΤΑΞΗΣ) θα μετατρέψουν τις Εξεγέρσεις αγανάκτησης και οργής, σε επαναστατικό κίνημα πρωτοφανούς λαϊκής συμμετοχής. Μην ΞΕΧΝΑΜΕ ότι η ΤΡΙΤΗ ΤΑΞΗ ήταν το….98% (!) του Γαλλικού λαού, που πλήρωνε τις σπατάλες και τα…ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ του 2%(!) (Ευγενείς- Ανώτερος Κλήρος).
.
“Εμπρός παιδιά για την πατρίδα”(Μασσαλιώτιδα) ο Γαλλικός Εθνικός Ύμνος, καθώς και ο τρίχρωμος Συμβολισμός της Σημαίας (έμπνευση του ΛΑΦΑΓΙΕΤ), γεννήματα της Επανάστασης.
.
Οι αστοί ηγέτες (Μαρά, Δαντόν, Ροβεσπιέρος…) διαβαθμισμένοι σε “πεδινούς” (συντηρητικούς, βελτιόδοξους), “ποτάμιους-Γιρονδίνους” (μετριοπαθείς κεντρώους) και “ορεινούς- Ιακωβίνους” (ακραίους ριζοσπάστες…. “Επανάσταση και ξανά Επανάσταση και πάλι Επανάσταση”) θα οδηγήσουν την Επανάσταση σε ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ (καταδίκη και εκτέλεση του Λουδοβίκου και της Μαρίας Αντουανέτας και δεκάδων χιλιάδων…αντιφρονούντων- εμιγκρέδων), μέχρι να πέσουν και οι ιδιοι “θύματα”
.
Ο Μαρά θα δολοφονηθεί, ο Δαντόν θα οδηγηθεί στην ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ (καρμανιόλα, λαιμητόμο) από τον Ροβεσπιέρο, πριν και ο ίδιος έχει την ίδια τύχη. Πιο συγκεκριμένα:
.
Η Ανερχόμενη Αστική Τάξη, οι.. Μπουρζουάδες (μορφωμένοι, έμποροι, τραπεζίτες κλπ, ΔΗΛΑΔΗ, όπως είπαμε, το ΠΑΝΩ ράφι της Τρίτης τάξης), ΑΦΟΥ ΠΕΤΥΧΕ τον βασικό της στόχο (συμμετοχή στην ΕΞΟΥΣΙΑ), θα…σταματήσει την Επανάσταση, με το μετριοπαθές ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ.
.
Ο ΡΟΒΕΣΠΙΕΡΟΣ δεν… χρειάζεται πλέον. Έτσι και ο τελευταίος, ο σκληρός της Γαλλικής Επανάστασης, δεν ήταν ως φαίνεται και τόσο σκληρός για να… μην πεθάνει. Θα οδηγηθεί και αυτός στην Λαιμητόμο. Η Τελευταία Εκτέλεση.
.
Στο μεταξύ αρχίζει να ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ το άστρο του ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ, οπότε και κηρύσσεται το… πέρας της Επανάστασης.
.
Όλοι οι Ιστορικοί, παρά τις όποιες αναθεωρητικές απόψεις, συμφωνούν ότι οι Ιδέες, οι Διακηρύξεις της Γαλλικής Επανάστασης (Ο άνθρωπος γεννιέται Ελεύθερος….Πηγή κάθε Εξουσίας το Έθνος….Διάκριση Εξουσιών…. Ελευθερία Έκφρασης..) θα επηρεάσουν, θα ανακατευθύνουν την Παγκόσμια Ιστορία. .

Αναζήτηση:
Ιστορικό
Απρίλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Newsletter
Εισάγετε το email σας:

   

Για μένα
Είμαι φιλόλογος, πρώην... εκπαιδευτικός. Αποφάσισα να δημιουργήσω την προσωπική μου Ιστοσελίδα, όπου θα καταθέτω, τις απόψεις μου και σύντομα ελπίζω και δικές σας.

Φιλικά, Χρυσόστομος Τσιρίδης
Επισκεψιμότητα

61.250

© 2021 · Χρυσόστομος Τσιρίδης · Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. · Δημιουργία και Φιλοξενία by MANBIZ ISP